ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FRAMBUAZLI PROFİTEROL

Frambuazlı Profiterol

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuazlı Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 50 gr tereyağı
  • 125 ml su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr un
  • 2 büyük boy yumurta

Dolgusu için

  • 600 ml süt
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı frambuaz

Üzeri için

  • 200 gr beyaz çikolata
  • Pembe jel gıda boyası
  • Frambuaz

Frambuazlı Profiterol Nasıl Yapılır?

Hamur için tereyağı, su, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Unu bir seferde ekleyip hamur toparlanıncaya kadar pişirin. Ocaktan alarak mikserle 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Hamuru tatlı kaşığı dolusu yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 220 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip ısıyı 190 dereceye indirin ve kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Fırından alarak soğumaya bırakın. Krema için tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınıncaya kadar karıştırın. Frambuazları ekleyip karıştırdıktan sonra düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve topların içine kremayı sıkın. Çikolatayı benmari usulü eritip jel boya ile renklenirin. Her bir topu çikolataya batırıp üzerine birer frambuaz yerleştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!