ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ELMALI SUFLE

Elmalı Sufle

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Sufle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 15 gr tereyağı
  • Pudra şekeri

İç harcı için

  • 1 elma
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı krema

Elmalı Sufle Nasıl Yapılır?

  • Elmanın kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Tereyağını tavada eritin. Esmer şekeri ekleyip eritin.
  • Elma dilimlerini ilave edip pişirin. Kremayı ilave edin. Krema hafifçe ısındıktan sonra karışımın ılınması için tavayı ocaktan alın.
  • Yumurtaların akını sarısından ayırın. Yumurta sarıları, şeker ve kremayı büyük bir cam kaseye alın.
  • Yumurta aklarını ise mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı tereyağı eritilmiş büyük bir tavaya dökün. Her iki yüzünü pişirin.
  • Sufleyi büyük bir servis tabağına alın. Üzerine ılık elma dilimlerini ilave edin.
  • Sufleyi ikiye katlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.
  • Sufleyi dilerseniz ızgarada da pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!