ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ DEREOTLU OSMANLI KURABİYESİ

Dereotlu Osmanlı Kurabiyesi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Dereotlu Osmanlı Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 60 gr LUNA
  • 10 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 250 gr un
  • 5 gr tuz
  • 12 gr toz şeker
  • 3 gr toz maya
  • 60 ml yoğurt
  • 5 gr kabartma tozu
  • 60 ml ayçiçeği yağı
  • ¼ d emet dereotu

Dereotlu Osmanlı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Kıyılmış dereotu, yoğurt, maya dışındaki tüm malzemeyi ve LUNA’yı hamur yoğurma kabına alın. Maya ve yoğurdu başka bir kapta karıştırın. 10 dakika bekletip diğer kapta bulunan malzemelere ekleyin. Karıştırıp yoğurun. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Dinlenmiş hamuru küçük bezelere ayırın. Yuvarlak bezeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!