Çeşnili Grissini

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
45 dakika

Çeşnili Grissini Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- 1 çorba kaşığı toz maya (instat maya)
- 1 su bardağı ılık su
- 4 siyah zeytin
- 3 dal taze soğan
- 3 dal maydanoz
- 3 dal dereotu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı su
Çeşnili Grissini Nasıl Yapılır?
- Unu hamur tahtasına alıp ortasını havuz gibi açın. Toz şeker, toz maya, tuz ve 1 bardak ılık suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Top şeklinde kapatıp üzerine bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Streç folyo ile üzerini kapatıp ılık ortamda, iki misli kabarıncaya kadar en az 2 saat bekletin.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. 1 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp taze soğanı kavurun.
- Zeytini ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın, ayrı kaselere alın.
- Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Her birini merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Hamurun birine soğan ve zeytinli karışımı ekleyin.
- Katılaşması için gerekirse 2 kaşık un ilave edip tekrar yoğurun. İkinci hamura maydanozu, üçüncü hamura dereotunu ilave edip yoğurun.
- Hazırladığınız çeşnili hamurların herbirini 2 mm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 3 cm genişliğinde şeritler kesin.
- Şeritleri iki ucundan tutarak çevirip spiral şeklinde çubuklar hazırlayın. Her çubuğu ortadan ikiye kesip yağlı kağıtla döşenmiş fırın kalıbına yerleştirin. Ilık ortamda yarım saat bekletin.
- Kalan 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık suyu küçük bir kasede karıştırıp hamurların üzerine fırçayla sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Peynir çeşitleri eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR