Çeşnili Bisküvi

Çeşnili Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çeşnili Bisküvi için

Malzemeler

  • 150 g un
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 115 g tereyağı
  • 3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 tatlı haşhaş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı kimyon tanesi
Çeşnili Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Adım Adım Çeşnili Bisküvi Yapımı:

Çayın yanına çok yakışan bisküviler, tatlı ya da tuzlu olarak sunulabilir. Malzemeler hazırsa, evde kolayca yapabileceğiniz çeşnili bisküvi tarifine başlayabiliriz.

  1. Öncelikle un ve köriyi geniş bir kaseye eleyin. Üzerine tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı haline gelene kadar yoğurun.
  2. Rendelenmiş kaşar peyniri, haşhaş tohumu ve çörek otunu ekleyerek karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip sert bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  3. Hamuru streç film ile sararak buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuyan hamuru, unlu bir tezgah üzerine alarak 3 mm inceliğinde açın.
  4. Şekilli bir kalıpla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine kimyon taneleri serpip 15 dakika bekletin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında rengi altın sarısı olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  6. Çeşnili bisküviyi özel günler için hazırlıyorsanız, yanına çok yakışan şeftalili kek ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çeşnili Bisküvinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız kuru malzemeleri elekten geçirmeyi ihmal etmeyin.
  2. Hamur kıvamını tutturabilmek için tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu sayede hamur yoğurma işlemi de kolaylaşacaktır.
  3. Hamuru dinlendirdikten sonra, birkaç kez daha yoğurun.
  4. İstediğiniz görünümü elde etmek için bardak kenarları ve çatal ile şekil verebilirsiniz.

1 Porsiyon Çeşnili Bisküvi Kaç Kaloridir?

  1. Karbonhidrat bakımından zengin olan çeşnili bisküvinin bir porsiyonu, yaklaşık 420 kaloridir. Diyet yapanların, daha küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir.

    Evdeki malzemelerle hazırlanan hamur işi tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, renkli bisküvi çeşitleriyle dünyanın birçok yerinde tüketilen ev yapımı makaron tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo