ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇEKİRDEKLİ BİSKÜVİ

Çekirdekli Bisküvi

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çekirdekli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 150 g yoğurt
  • 100 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 540 g un

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı ay çekirdeği içi

Çekirdekli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Tereyağı, yoğurt, zeytinyağı ve bir tutam kadar tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Kabartma tozu ve unu ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve merdane yardımıyla açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta akı sürüp ay çekirdeği serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!