ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BADEMLİ TEPSİ KURABİYESİ

Bademli Tepsi Kurabiyesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Tepsi Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1+1/5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 130 gr ince çekilmiş badem (kabuğu soyulmuş)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 8~10 badem

Bademli Tepsi Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı hariç diğer malzemeleri çukur bir kaba aktarıp kaşık ile karıştırın. Üzerine sızma zeytinyağını yavaş yavaş döküp mikser ile karıştırın. Hamur bir araya geldiğinde yapışan ama pütürlü bir kıvamda olacak. Tepsiye yağlı kağıdı yayın. Üzerine hamuru döküp elinizle bastırarak istediğiniz büyüklükte kare veya dikdörtgen şekilde yayın. Bıçak ile çok hafif üzerini çizerek baklava şekli verin. Ortalarına yarıya böldüğünüz bademi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra keskin bir bıçakla çizdiğiniz yerleri yavaşça daha derin kesip birbirinden ayırın. İyice soğuduktan sonra tepsiden çıkarıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!