ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ AYRANLI VE ZEYTİNLİ ÇÖREK

Ayranlı Ve Zeytinli Çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayranlı Ve Zeytinli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 11 gr instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ayran
  • 50 gr margarin
  • 8 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı çörek otu

Ayranlı Ve Zeytinli Çörek Nasıl Yapılır?

Un, tuz, maya ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın. Ayranı yavaşça ilave edip yoğurun. Oda ısısında yumuşatılmış margarini ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örterek oda ısısında 40 dakika bekletin. Hamurları 20x30 santim ebatlarında açın. Üzerlerine dörder yemek kaşığı zeytin ezmesi sürün ve uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloları iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Oda ısısında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Kahvaltıları süsleyen zeytinli çörek tarifini bir tık uzanığınızda.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!