ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI VE PORTAKAL GLAZÜRLÜ KURABİYE

Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 225 gr un
  • 50 gr buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • Yarım su bardağı file Antep fıstığı
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı kuru üzüm

Üzeri için

  • 1/3 su bardağı portakal suyu
  • 200 gr pudra şekeri
  • 1 çay bardağı file Antep fıstığı

Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve toz şekeri mikserle şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Glaze için portakal suyu ve pudra şekerini kasede iyice karıştırın. Kıvamı koyulaşınca pişen kurabiyeleri glazeye batırıp üzerine Antep fıstığı serpin. Glaze donunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!