Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye

Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 225 gr un
  • 50 gr buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • Yarım su bardağı file Antep fıstığı
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı kuru üzüm

Üzeri için

  • 1/3 su bardağı portakal suyu
  • 200 gr pudra şekeri
  • 1 çay bardağı file Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye

Nasıl Yapılır

Tereyağı ve toz şekeri mikserle şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Glaze için portakal suyu ve pudra şekerini kasede iyice karıştırın. Kıvamı koyulaşınca pişen kurabiyeleri glazeye batırıp üzerine Antep fıstığı serpin. Glaze donunca servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo