ANASAYFA TARİFLER BAYRAM TATLILARI BAYRAM ÇİKOLATASI

Bayram Çikolatası

Bayram Çikolatası

Bayramda kendi çikolatasını hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bayram çikolatasını, sevdiğiniz kuru meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırlaması ortalama 20 dakika süren bu çikolataları buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Eğer çikolatalarınıza şekil vermek isterseniz, silikon kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ev yapımı bayram çikolatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çikolata temperleme yöntemine de göz atın.

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bayram Çikolatası Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gram bitter çikolata
  • 150 gram sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem 
  • 2 yemek kaşığı fındık
  • 1 yemek kaşığı karışık kuru meyve

Bayram Çikolatası Nasıl Yapılır?

  • Isıya dayanıklı iki ayrı kaba çikolatalar koyulur. 
  • Benmariye alınan kaplar içerisinde çikolatalar eritilir.
  • Yağlı kağıt üzerine dağınık şekilde çikolatalar dökülür, birbirine karıştırılır.
  • Üzerlerine kuruyemişler ve kuru meyveler eklenir. Soğuması için kaldırılır. 
  • Soğuyan çikolata porsiyonlar halinde kırılarak servis edilir.

Bayram Çikolatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çikolataları damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.
  • Üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz. 
  • Daha net şekiller halinde kırmak isterseniz, çikolata donmadan kırılacak yerleri belirginleştirebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!