ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER BAYRAM TATLILARI BAYRAM BONBONLARI

Bayram bonbonları

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bayram bonbonları tarifi için malzemeler

  • 500 gr ceviz içi
  • 2 su bardağı pudra şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yumurta akı
  • 100 gr kadayıf
  • 30 gr tereyağı

Bayram bonbonları Nasıl Yapılır

Cevizleri mutfak robotunda çekin. Pudra şeker, limon kabuğu ve yumurta akını ilave edip robotta hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamurdan küçük parçalar ayırıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın. Buzdolabında bir saat kadar bekletin. Kadayıfı küçük parçalara ayırıp tereyağında renkleri dönünceye kadar kavurun. Ceviz toplarını kadayıfa bulayıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.