ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ ÜÇ BAHARATLI ÇÖREK

Üç baharatlı çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üç baharatlı çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr rendelenmiş çerkez peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Üç baharatlı çörek Nasıl Yapılır

Sütü tencerede hafif ısıtın. 2 yemek kaşığı şekeri ekleyin. Mayayı ilave edip karıştırın ve hepsinin erimesini sağlayın. Un, tuz, parçalara bölünmüş tereyağı ve kalan şekeri mikserle çırpın. Mayayı ve 2 yumurta sarısını ilave edip bir süre yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba alıp üzerini bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 1.5-2 saat bekletin. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp aralarına peynir yerleştirin ve elinizle yuvarlayın. Çörekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu, pul biber ve kekiği karıştırıp çöreklerin üstüne serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.