ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ TUZLU YUFKA CİPSLERİ

Tuzlu Yufka Cipsleri

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Yufka Cipsleri Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 100 gr lor peyniri
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı

Tuzlu Yufka Cipsleri Nasıl Yapılır?

Kıyılmış maydanoz, dereotu, kırmızı pul biber ve lor peynirini bir kasede karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın. Üzerine lor peynirli harcı yayıp üzerine diğer yufkayı kapatın. Elinizle hafifçe bastırarak inceltin. Yufkaların üzerine fırçayla zeytinyağı sürün. Yufkayı keskin bir bıçakla üçgenler şeklinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer iki yufkanın arasına zeytin ezmesi sürüp aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz acukalı yufka cipslerine de göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:33

Tuzlu yufkadan cips lor peynirle cok dagiliyo ondan dolayi kotu oldu zetin ezmesiyle daha guzel oldu sonucta firindan ciktigi zaman cok guzel oldu begendim tavsiye ederim cay yada cola ile iyi gider evde film izlediginizde


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!