Unlu su simitlere hem çıtırlık kazandıracak hem de parlaklık verecektir. Deniz Orhun’dan Kandil günlerine özel susamlı minik kandil simidi.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Mayayı parçalayın ve mahlep, tereyağı ve yumurta sarısını ilave ederek hızlıca yoğurun. Orta kalınlıkta açarak simitleri kurabiye kalıpları ile şekillendirin.
Kalan hamuru da fazla yoğurmayın, bu hamuru buzdolabında işlem süresince tutabilirsiniz.
Hamurları elle simit yapamıyorsanız, yuvarlak kurabiye kalıbıyla kesin ve bir küçük boy kalıpla da ortasını delin.
Un ve suyu karıştırarak unlu bir su hazırlayın.
Simitleri hazırladığınız unlu suya, sonra da susama batırın ve tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında renk alana kadar pişirin.
Teşekkür ederiz.