Susamlı Minik Kandil Simidi

27 Mart 2023 tarihinde güncellendi.
Susamlı Minik Kandil Simidi

Unlu su simitlere hem çıtırlık kazandıracak hem de parlaklık verecektir. Deniz Orhun’dan Kandil günlerine özel susamlı minik kandil simidi.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Susamlı Minik Kandil Simidi için

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 g maya (1 kesme şeker büyüklüğünde)
  • 150 g tereyağı

Üzeri için

  • Unlu su
  • Susam
Susamlı Minik Kandil Simidi

Nasıl Yapılır

  1. Un, tuz ve şekeri bir kaseye alın.
  2. Mayayı parçalayın ve mahlep, tereyağı ve yumurta sarısını ilave ederek hızlıca yoğurun. Orta kalınlıkta açarak simitleri kurabiye kalıpları ile şekillendirin. 
  3. Kalan hamuru da fazla yoğurmayın, bu hamuru buzdolabında işlem süresince tutabilirsiniz.
  4. Hamurları elle simit yapamıyorsanız, yuvarlak kurabiye kalıbıyla kesin ve bir küçük boy kalıpla da ortasını delin.
  5. Un ve suyu karıştırarak unlu bir su hazırlayın.  
  6. Simitleri hazırladığınız unlu suya, sonra da susama batırın ve tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında renk alana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo