ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ SEBZELİ BAZLAMA

Sebzeli bazlama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli bazlama tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kırmızı soğan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı Meksika fasulyesi
  • Tuz
  • 4 bazlama
  • Yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Salsa sos için

  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 3 dilim jalepano biberi
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı kişniş
  • 3 diş sarımsak

Sebzeli bazlama Nasıl Yapılır

Soğanı piyazlık biberleri jülyen doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Meksika fasulyesini ilave edip tuz ile tatlandırın ve ocaktan alın. Bazlama ekmeklerini ortadan ikiye kesin. Arasına sebzeli harçtan doldurup rendelenmiş çedar peyniri serpin. Diğer ekmek parçası ile üzerini kapatın. Bazlamaları tost makinesinde çedar peyniri eriyinceye kadar ısıtın. Salsa sosu hazırlamak için rendelenmiş domatesleri tuz ve karabiberle tatlandırarak pişirin. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alın. Kalan bütün malzemeyi ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar blenderdan geçirin. Bazlamaları dörde bölüp yanında salsa sos ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.