ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ PEYNİRLİ AĞZI AÇIK

Peynirli Ağzı Açık

Ağzı açık peynirli

Pervin İnan’dan keyifli bir çay saati için nefis bir önerimiz var. Afyon mutfağıyla özdeşleşen ağzı açık, yöreden yöreye göre farklı şekillerde hazırlanır. Şanlıurfa yöresinde de büyük bir rağbet gören ağzı açık, genellikle kıymalı versiyonuyla sunulur. Ancak bu kez beyaz peynir, lor peyniri ve maydanoz ile hazırlanan peynirli ağzı açık tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ağzı Açık Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Un

İç harcı için

  • 250 g lor
  • 100 g beyaz peynir
  • 1 adet orta boy kuru soğan (İnce kıyılmış)
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 2 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çörek otu

Peynirli Ağzı Açık Nasıl Yapılır?

  • Hamur için yoğurt, süt, sıvıyağ, kabartma tozu, tereyağı, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın. Unu, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ekleyin.
  • Peynirli iç harcın malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
  • Hamurdan küçük parçalar alın ve elinizle açtıktan sonra ortasına bir miktar iç harçtan koyun.
  • Ortası açık kalacak şekilde hamurun kenarlarını hafiften kaldırarak yıldız şeklinde birleştirin. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine alın.
  • Böreklerin kenarlarına yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımından sürün ve üzerine çörek otu serpin
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri ve altı kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!