ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KIYMALI AY ÇÖREĞİ

Kıymalı Ay Çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Ay Çöreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 3~3.5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

İç malzeme için

  • 150 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Sütü yoğurtla karıştırın. Mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Ayçiçeği yağı, yumurtanın akı, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  • Elenmiş unu ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanana kadar bekletin.
  • Kıymalı harç için, yağı ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Doğranmış biber, kıyma ve cevizi ilave edin. Kıyma kavrulana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın.
  • Hamuru tekrar yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru merdaneyle bir parmak kalınlığında açın.
  • İçine kıymalı harçtan paylaştırın. Üst ucu içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Rulonun kenarlarını birbirine çevirerek ay şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.
  • 10 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!