ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KEÇİ BACAĞI

Keçi Bacağı

Keçi Bacağı

Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bir tarifi sizlerle paylaşmak isteriz. Puf puf kabaran, ister tuzlu ister tatlı ile yiyebileceğiniz lezzetli keçi bacağı tarifinin detayları aşağıda. Sizde hazırsanız geçebilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keçi Bacağı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta 
  • 300 gr un 
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 5 gr kabartma tozu 
  • 5 gr karbonat 
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için; 

  • Sıvıyağ 

Keçi Bacağı Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, zeytinyağı ve yoğurt bir kapta karıştırılır. 
  • Un, kabartma tozu, tuz, karbonat harmanlanır ve diğerlerinin yanına eklenir. 
  • Hamur 10 dakika dinlendirilir. 
  • Tezgah hafif unlanarak hamur açılır. 
  • Kare parçalar kesilerek alt kısmına çizik atılır.
  • Sıvıyağ kızdırılır. 
  • Sıcak yağda hazırlanan hamurlar pişirilir. 
  • Sıcakken servis edilir, afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!