ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KAHVALTI ÇÖREĞİ

Kahvaltı Çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kahvaltı Çöreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 patates
  • 125 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı anason

Harcı için

  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr lor peyniri
  • 6 dilim dana jambon
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Kahvaltı Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
  • Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın. Jambonu doğrayıp bir kaseye alın. Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, lor peyniri ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  • Ortasına iç malzemeyi yerleştirin. Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın.
  • Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin. Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp anason tohumu serpiştirin. 200 dereceli fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!