ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ JAMBONLU STRAMBOLİ

Jambonlu stramboli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu stramboli tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 15 g yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt

İç harcı için

  • 3 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • 5 dilim hindi jambon
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 fesleğen yaprağı

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

Jambonlu stramboli Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için taze soğanları ince kıyıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve taze soğana ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Mayalanan hamuru merdane yardımıyla unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Domates sosunu üzerine yayın. Jambon dilimlerini üzerine dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Fesleğen yapraklarını ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimledikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.