ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ ISPANAKLI BELİ BÜKÜK

Ispanaklı Beli Bükük

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Beli Bükük Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 hazır ekmek hamuru
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • Çörek otu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz

İç harcı için

  • 750 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Ispanaklı Beli Bükük Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra soğanlara ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Ekmek hamuruna ılık süt, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip yoğurun. Unlanmış tezgahta hamuru uzunlamasına merdane ile açın.
  • Ispanaklı harcı içine yayıp rulo şeklinde kapatın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla aralıklı kesikler oluşturun. Çörek otu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!