Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı un
- 100 g tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 1 çay bardağı soyulmuş yer fıstığı
- 5-6 dal taze fesleğen
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek Nasıl Yapılır?
- Unu çukur bir kaba eleyin. Bir kapta tereyağı, yumurta, maya, su ve tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Mayalanması için 20 dakika bekletin. İç harcı için fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları robotta kıyın.
- Hamura fesleğenli karışımı ekleyip tekrar yoğurun. Kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine keskin bir bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR