Domatesli Tuzlu Cheesecake

Domatesli Tuzlu Cheesecake
04 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domatesli Tuzlu Cheesecake için

Malzemeler

Alt tabanı için

  • 200 g tuzlu kraker
  • 80 g tereyağı

Peynirli dolgu için

  • 600 g krem peyniri
  • 4 yumurta
  • 20 g un
  • 300 g rendelenmiş çedar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 500 g kırmızı sarı çeri domates
  • 50 ml zeytinyağı
  • 10 ml balzamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Fesleğen
Domatesli Tuzlu Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Krakeri un gibi oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Erittiğiniz tereyağını ilave edip tekrar robottan geçirin.
  2. Karışımı kelepçeli tart kalıbının tabanına elinizle bastırarak yayın. 150 derece ayarlı fırında 5 dakika pişirin.
  3. Dolgu için krem peynirini geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  4. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ilave edip 5 dakika daha çırpın.
  5. Kalan tüm malzemeyi ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı krakerli tabanın üzerine yayın ve 160 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
  6. Üzeri için domatesleri ortadan ikiye kesip geniş bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı ve balzamik sirke gezdirin.
  7. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
  8. Domatesleri ılınan cheesecakeinizin üzerine yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo