ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ DOMATESLİ TUZLU CHEESECAKE

Domatesli tuzlu cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli tuzlu cheesecake tarifi için malzemeler

Alt tabanı için

  • 200 g tuzlu kraker
  • 80 g tereyağı

Peynirli dolgu için

  • 600 g krem peyniri
  • 4 yumurta
  • 20 g un
  • 300 g rendelenmiş çedar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 500 g kırmızı sarı çeri domates
  • 50 ml zeytinyağı
  • 10 ml balzamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Fesleğen

Domatesli tuzlu cheesecake Nasıl Yapılır

Krakeri un gibi oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Erittiğiniz tereyağını ilave edip tekrar robottan geçirin. Karışımı kelepçeli tart kalıbının tabanına elinizle bastırarak yayın. 150 derece ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Dolgu için krem peynirini geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ilave edip 5 dakika daha çırpın. Kalan tüm malzemeyi ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı krakerli tabanın üzerine yayın ve 160 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Üzeri için domatesleri ortadan ikiye kesip geniş bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı ve balzamik sirke gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Domatesleri ılınan cheesecakeinizin üzerine yerleştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.