Domatesli Tuzlu Cheesecake

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Domatesli Tuzlu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler
Alt tabanı için
- 200 g tuzlu kraker
- 80 g tereyağı
Peynirli dolgu için
- 600 g krem peyniri
- 4 yumurta
- 20 g un
- 300 g rendelenmiş çedar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 500 g kırmızı sarı çeri domates
- 50 ml zeytinyağı
- 10 ml balzamik sirke
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Fesleğen
Domatesli Tuzlu Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Krakeri un gibi oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Erittiğiniz tereyağını ilave edip tekrar robottan geçirin.
- Karışımı kelepçeli tart kalıbının tabanına elinizle bastırarak yayın. 150 derece ayarlı fırında 5 dakika pişirin.
- Dolgu için krem peynirini geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ilave edip 5 dakika daha çırpın.
- Kalan tüm malzemeyi ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı krakerli tabanın üzerine yayın ve 160 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
- Üzeri için domatesleri ortadan ikiye kesip geniş bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı ve balzamik sirke gezdirin.
- Tuz ve baharatlarla tatlandırıp fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
- Domatesleri ılınan cheesecakeinizin üzerine yerleştirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR