ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ DOMATESLİ TUZLU CHEESECAKE

Domatesli Tuzlu Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Tuzlu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Alt tabanı için

  • 200 g tuzlu kraker
  • 80 g tereyağı

Peynirli dolgu için

  • 600 g krem peyniri
  • 4 yumurta
  • 20 g un
  • 300 g rendelenmiş çedar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 500 g kırmızı sarı çeri domates
  • 50 ml zeytinyağı
  • 10 ml balzamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Fesleğen

Domatesli Tuzlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Krakeri un gibi oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Erittiğiniz tereyağını ilave edip tekrar robottan geçirin.
  • Karışımı kelepçeli tart kalıbının tabanına elinizle bastırarak yayın. 150 derece ayarlı fırında 5 dakika pişirin.
  • Dolgu için krem peynirini geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ilave edip 5 dakika daha çırpın.
  • Kalan tüm malzemeyi ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı krakerli tabanın üzerine yayın ve 160 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Üzeri için domatesleri ortadan ikiye kesip geniş bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı ve balzamik sirke gezdirin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
  • Domatesleri ılınan cheesecakeinizin üzerine yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!