Mantar Tatlısı

19 Mart 2023 tarihinde güncellendi.
Mantar Tatlısı

Manisa'ya ait mantarr tatlısı ismi ve görüntüsü ile oldukça ilgi çekici bir tatlıdır. Oldukça lezzetli olan bu tatlı kızartılarak hazırlanır. Sizler için mantar tatlısını anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız mantar tatlısının detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantar Tatlısı için

Malzemeler

  • 1/2 kg mantar
  • 250 gr ceviz
  • 10 cm kadar çapında hazır satılan,yarı pişmiş süngerimsi hamur
  • 3 yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ 

Şerbet için;

  • 1 kg toz şeker
  • 1 lt su 
Mantar Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Hazır alınan hamur açılır, ortasına mantar koyulur. 
  2. Mantarın üzerine ceviz ilave edilir. 
  3. Hamur kapatılır. 
  4. Ayrı bir kapta yumurta çırpılır. 
  5. Hamurlar yumurtaya bulanır. 
  6. Kızgın yağda hamur kızartılır. 
  7. Şerbet hazırlanır ve soğutulur. 
  8. Kızaran hamurlar soğuk şerbete batırılarak servis edilir. Afiyet olsun.
Püf Noktası

Tek tek kızartmaya özen gösterin, birbirlerine yapışmasınlar.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo