ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ FINDIKLI SARMA TATLISI

> FINDIKLI SARMA TATLISI
Fındıklı sarma tatlısı
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı sarma tatlısı tarifi için malzemeler
  • 8 adet milföy hamuru
  • 2 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 15 g margarin
    Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi
Fındıklı sarma tatlısı Nasıl Yapılır

  • Toz şeker, su ve limon dilimini bir tencereye alın. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarlarından üst üste gelecek şekilde dizin. Diğer 4 tanesini de aynı şekilde üst üste dizip birleştirin. Milföy hamurlarını merdane ile ince açın.
  • İç harcınız için; fındıkları, toz şekeri ve yumurtanın akını bir kasede karıştırın. Hazırladığınız harcın 1/3’ünü milföyün bir ucuna yayıp rulo şeklinde bir tur sarın. Bıçak yardımıyla ruloyu milföyden kesip ayırın. Elde ettiğiniz ruloyu 2 cm aralıklarla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın ve aynı şekilde kesin. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine fazla boşluk bırakmadan dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Pişen tatlınızın ilk sıcağı çıkınca üzerlerine şerbet gezdirip soğumaya bırakın. Servis sırasında her bir tatlının üzerine toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.