ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ FINDIKLI RULOLAR

Fındıklı Rulolar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Rulolar Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3/4 su bardağı ılık süt İç harcı için
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1.5 çay bardağı toz fındık

Fındıklı Rulolar Nasıl Yapılır?

  • Un ile mayayı harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. Ayçiçeği yağı, şeker ve sütü ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın.
  • Küçük bir kasede yumurtayı çırpın. Şeker ve toz fındığı ekleyerek karıştırın.
  • Mayayı tekrar yoğurup unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Fındıklı karışımı hamurun üzerine yayın.
  • Uzun olan kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2 parmak kalınlığında parçalara bölün.
  • Kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve ruloları yatay olarak kalıba dizin. 20 dakika dinlendirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!