Fındıklı Rulo Tatlı

Fındıklı Rulo Tatlı
22 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındıklı Rulo Tatlı için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3/4 su bardağı ılık süt İç harcı için
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı toz fındık
Fındıklı Rulo Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Un ile mayayı harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. Ayçiçeği yağı, şeker ve sütü ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın.
  2. Küçük bir kasede yumurtayı çırpın. Şeker ve toz fındığı ekleyerek karıştırın.
  3. Mayayı tekrar yoğurup unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Fındıklı karışımı hamurun üzerine yayın.
  4. Uzun olan kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2 parmak kalınlığında parçalara bölün.
  5. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve ruloları yatay olarak kalıba dizin. 20 dakika dinlendirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo