ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ÇİLEKLİ VE KREMALI KREP YAPRAKLARI

Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları

Çilekli ve kremalı krep yaprakları

Yemeğin üzerine yenilebilen leziz, hafif ve sağlıklı bir tatlı. Sıcak günlerde yanında 1 top dondurma ile deneyin, tadına doyamayacaksınız. Öğünlerin tatlı finali olan çilekli ve kremalı krep yaprakları nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Daha fazlası için tatlı hamur işi tariflerinden yararlanabilirsiniz. Enfes lezzeti ve şık sunumuyla ganajlı krep külahı tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 15 gr tereyağı

Krema için:

  • 1 su bardağı labne peyniri
  • Yarım su bardağı çırpılmış kremşanti 
  • 2 çorba kaşığı pudra şeker
  • 200 gr çilek
  • 3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu

Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları Nasıl Yapılır?

  • Un, 2 çorba kaşığı şeker, yumurta, süt ve 15 gr eritilmiş ılık tereyağını çukur bir kapta düzgün bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Kabın üzerini örtüp 30 dakika bekletin.
  • Tereyağı ile 18 cm’lik teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri aynı şekilde hazırlayın. Krepleri ortadan ikiye kesin. 
  • Kremşanti, labne peyniri ve pudra şekerini bir kapta çırpın. Çilekleri dilimleyin. Kremayı ılık kreplerin üzerine kalın bir kat halinde sürüp çilekleri serpiştirin.
  • Kreplerin iki kenarını içe doğru kıvırıp üst üste katlayın. Üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
  • Çilekli ve kremalı krepleri, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilekli ve Kremalı Krep Yapraklarının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Malzemeleri karıştırdıktan sonra mikser ile çırpın. Bu sayede topaklanma oluşumunu önleyebilirsiniz.
  • Krep hamurunun kıvamı koyu olduysa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.
  • Hazır sos yerine, ev yapımı çikolata sosunu tercih edebilirsiniz.
  • İç harcını tatlandırmak için küçük şekerlemelerden yararlanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli ve Kremalı Krep Kaç Kalori?

  • Çilekli ve kremalı krep yapraklarının bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Şeker değeri yüksektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!