En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13765 Tarif
Çocuk
373 Tarif
Çorba
1206 Tarif
Diyet
4384 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2235 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4838 Tarif
Salata ve Meze
1217 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8456 Tarif
Yöresel
1955 Tarif
Popüler Tarifler
Ayva Dolması
Karışık Hoşaf
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Baharatlı Tatlı Çörek
Baharatlı Tatlı Çörek
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kremalı ve havuçlu pasta
Deniz ürünlü makarna
Tater Tots
Tarte Tatin
Mişöriz
Amasra Salatası
Beşiktaş Kahvaltı Mekanları: Beşiktaş'ın en İyi 9 Kahvaltıcısı
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
Eylül Ayı Meyve ve Sebzeleri Nelerdir?
Fareler Nasıl Uzaklaştırılır: 9 Doğal Yöntem
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Piknik Malzemeleri: Pikniğe Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Baharatlı Tatlı Çörek için
Malzemeler
50 g tereyağı
65 g un
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz badem
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Sos için
175 g frambuaz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı portakal suyu
Kızartmak için
Mısır unu
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Tarçın
Pudra şekeri
Baharatlı Tatlı Çörek
Nasıl Yapılır
Sosu için frambuazları pudra şekeriyle birlikte ince delikli bir süzgece alın. Karıştırıp ezin. Ezdiğiniz frambuaza portakal suyunu ekleyip karıştırın.
Tereyağını tencereye alın. 2/3 su bardağı su ekleyip orta ateşte ısıtın. Kaynayınca elenmiş unu ekleyin.
Tamamen özleşene kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Karışımı soğutup yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Bademi ilave edin. Hazırladığınız karışımı krema sıkma torbasına doldurup ucuna yıldız şekilli duy takın.
Yağı tencerede kızdırın. Hamuru 6-7 santimlik parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın.
Hamurları arada çevirerek 3-4 dakika kızartın. Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
Üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpin. Yanında frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamur İşi Tarifleri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
105 Dakika
Glutensiz Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
90 Dakika
Midye Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
90 Dakika
Nadir Dolama
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
95 Dakika
Çikolatalı Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
190 Dakika
Sfogliatella
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
27 Dakika
Buzluk Kurabiyesi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.