ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BAHARATLI TATLI ÇÖREK

Baharatlı Tatlı Çörek

Baharatlı çörekler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Tatlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 65 g un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz badem
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sos için

  • 175 g frambuaz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Kızartmak için

  • Mısır unu
  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Baharatlı Tatlı Çörek Nasıl Yapılır?

  • Sosu için frambuazları pudra şekeriyle birlikte ince delikli bir süzgece alın. Karıştırıp ezin. Ezdiğiniz frambuaza portakal suyunu ekleyip karıştırın.
  • Tereyağını tencereye alın. 2/3 su bardağı su ekleyip orta ateşte ısıtın. Kaynayınca elenmiş unu ekleyin.
  • Tamamen özleşene kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Karışımı soğutup yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Bademi ilave edin. Hazırladığınız karışımı krema sıkma torbasına doldurup ucuna yıldız şekilli duy takın.
  • Yağı tencerede kızdırın. Hamuru 6-7 santimlik parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın.
  • Hamurları arada çevirerek 3-4 dakika kızartın. Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
  • Üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpin. Yanında frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!