Pekmezli Tart

Pekmezli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pekmezli Tart için

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Üzeri için

  • 2.5 su bardağı pekmez
  • 1.5 su bardağı taze ekmek parçaları
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Pekmezli Tart

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tart tarifleri listesinden iyi bir seçim. Tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp üzerinde bulunan kuru bakliyatı yağlı kağıtla birlikte alın. Pekmezi bir kapta incelip akıcı bir hale gelinceye kadar ısıtıp ocaktan alın. Ekmekleri iyice ufalayıp ekleyin. Limon suyunu ve rendelenmiş kabuğunu karışıma ilave edip tart hamurunun üzerine yayın. Tart hamurundan artan parçaları birleştirip yoğurun ve merdane yardımıyla açın. 4-5 ince şerit kesin. Şeritleri pekmezli karışımın üzerine dizin. Sıcak fırında 10 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo