ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PATLICANLI TART

Patlıcanlı Tart

Sağlığa birçok faydası bulunan patlıcan, hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Hazırsanız, evde patlıcanlı tart nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 g soğuk tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Domates sos için

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Izgara patlıcan için

  • 2 patlıcan
  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş keçi peyniri
  • Taze kekik

Patlıcanlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un, tuz ve soğuk tereyağını kum gibi oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotu çalışmaya devam ederken soğuk suyu ekleyin.
  • Tüm malzeme iyice özdeşleştiğinde hamuru yağlı kağıt üzerine alın. Elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırarak yassılaştırın.
  • Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Domates sos için yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Rendelenmiş domates ve salçayı ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Patlıcanları alacalı soyun.
  • Uzunlamasına doğrayıp tuzlu suda bekletin ve acısını çıkartın. Suyunu iyice süzdüğünüz patlıcanları çok az zeytinyağında hafif kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla tart kalıbınızın boyutlarında açın.
  • Kenarlarını yukarı doğru çekerek hamuru kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serip bakliyat serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve üzerindeki bakliyatları alın. Üzerine domates sosu ilave edip yağını çektirdiğiniz patlıcanları uzunlamasına yerleştirin.
  • Rendelenmiş keçi peyniri ve taze kekik ilave edip 200 derece fırında peynir eriyene kadar 7-8 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!