ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ NARLI MUHALLEBİLİ TARTÖLET

Narlı Muhallebili Tartölet

Vitamin bakımından oldukça zengin olan nar, tatlı tariflerinde en çok kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğindeki mineraller sayesinde kanser hücrelerinin gelişmesine engel olan nar, kalp sağlığını da korur. Faydaları saymakla bitmeyen narı, bu kez muhallebi ile birleştirdik ve tart yapımında kullandık. Gelin, leziz narlı muhallebili tartölet nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narlı Muhallebili Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Muhallebi için

  • 2 su bardağı nar suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • İri kırılmış Antep fıstığı

Narlı Muhallebili Tartölet Nasıl Yapılır?

Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Muhallebi için, nar suyu, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp mikserle ılınıncaya kadar çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup tartöletlerin içine sıkın. Üzerlerine iri kıyılmış Antep fıstığı serpip servis yapın.

Orman meyveleri ile süslenen klasik muhallebili tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!