Narlı Muhallebili Tartölet

Narlı Muhallebili Tartölet
18 Eylül 2020

Vitamin bakımından oldukça zengin olan nar, tatlı tariflerinde en çok kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğindeki mineraller sayesinde kanser hücrelerinin gelişmesine engel olan nar, kalp sağlığını da korur. Faydaları saymakla bitmeyen narı, bu kez muhallebi ile birleştirdik ve tart yapımında kullandık. Gelin, leziz narlı muhallebili tartölet nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Narlı Muhallebili Tartölet için

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Muhallebi için

  • 2 su bardağı nar suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • İri kırılmış Antep fıstığı
Narlı Muhallebili Tartölet

Nasıl Yapılır

Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Muhallebi için, nar suyu, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp mikserle ılınıncaya kadar çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup tartöletlerin içine sıkın. Üzerlerine iri kıyılmış Antep fıstığı serpip servis yapın.

Orman meyveleri ile süslenen klasik muhallebili tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo