ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ NARENCİYELİ TART

Narenciyeli Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narenciyeli Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 45 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 limon
  • 1 portakal
  • 2/3 su bardağı su
  • 1 paket tart jölesi
  • 2 çay bardağı toz şeker

Narenciyeli Tart Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, yumurta sarıları, pudra şekeri ve sütü ilave edip yoğurun. Üzerini örterek 1 saat dinlendirin. Limonların ve portakalın suyunu sıkın. Kabukları ince rendeleyin. Meyve suyuna şeker, jöle ve suyu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak kısık ateşte pişirin. Koyulaşınca ocaktan alarak soğumaya bırakın. Tart kalıplarını yağlayıp un serpin. Hamuru kalıplara paylaştırıp yayın. Üzerlerine ağırlık yapması için yağlı kağıt ve kuru bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine hazırladığınız jöleyi dökün. Portakal ve limon kabuğunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!