ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ MERENGLİ ÇİLEKLİ TART

Merengli çilekli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Merengli çilekli tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Tart hamuru için:100 gr margarin1.5 su bardağı un2 çorba kaşığı pudra şekeri1 yumurta1 çay kaşığı karbonatÜzeri için: 1 kase çilek1 paket çilekli jöle1 çay bardağı çilek suyu(vişne suyu da olabilir) 10 çilekMereng için: 2 yumurta akı2 kahve fincanı tozşeker2 damla limon suyuYarım tutam tuz Süsleme için:Yelpaze dilimlenmiş 8

10 çilek

Merengli çilekli tart Nasıl Yapılır

Margarini yumuşatıp küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına alıp karbonat, margarin, pudra şekeri ve 1 yumurtayı ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

20 cm çapındaki tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Çatalla yer yer delip alüminyum folyo ile kaplayın. 1 su bardağı kuru fasulyeyi üzerine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Fasulye ile folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Ilınınca çilek suyunu gezdirip dilimlenmiş çileklerle kaplayın. Jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Ilınınca tartın üzerine dökün.

Mereng malzemelerini kar halinde çırpıp sıkma torbası ile yağlı kağıt döşenmiş tepsiye sıkın. Kızgın fırına verip ısıyı 150 dereceye indirin ve 20 dakika pişirin. Tartı mereng ve çileklerle süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.