ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ TART

Lor Peynirli Tart

Tuzsuz bir peynir çeşidi olan lor peyniri, otlu, ıspanaklı ve lor peynirli gözleme gibi birçok hamur işi tarifinde kendisine yer bulur. Hafif bir peynir olduğu için, özellikle milföy ve yufka içinde kullanılmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa; hem kahvaltı, hem de çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis lor peynirli tart tarifine geçebiliriz.

Kendi peynirini hazırlamak isteyenler için, ev yapımı lor peyniri tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor Peynirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 12 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su

Peynir dolgusu için

  • 250 gr lor peyniri
  • 250 gr mascarpone peyniri
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Lor Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, tereyağı, tuz ve şekeri mutfak robotunda karıştırın. Suyu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış tezgahta açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
  • 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Peynirleri şekerle birlikte çırpın.
  • Vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyerek spatula ile çırpmadan karıştırın.
  • Damla çikolatalarını ilave edip karışımı tart tabanına doldurun. 170 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika pişirin. Oda ısısına gelince buzdolabında soğutun ve servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!