ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KLASİK ŞİFON TURTASI

Klasik Şifon Turtası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Klasik Şifon Turtası Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı soğuk süt veya su

Limonlu muhallebi için

  • ¼su bardağı mısır nişastası
  • ¾su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • ¼su bardağı soğuk su
  • ¼su bayrağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/3 su bardağı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Beze

Klasik Şifon Turtası Nasıl Yapılır?

Un ve tuzu eleyin. Tereyağını parçalara bölüp una yedirin. Elinizle iyice yedirip ufalayın. Sütü ilave edip yoğurun. Yağlı kağıda sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Mısır nişastası, şeker ve tuzu karıştırın. Yumurta sarılarını soğuk süt ile karıştırıp nişastalı karışıma yedirin. Sürekli karıştırarak pişirin. Ilınınca sıcak su ve 1 kaşık tereyağını ilave edin. Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip ocağı kapatın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Buzdolabındaki hamuru unlu zeminde 15 santim çapında açın. Turta kabına aktarıp kenarlardan sarkan hamurları bıçakla kesin. Hamurun üzerini çatalla delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişince 4-5 bezeyi limonlu muhallebiyle karıştırıp soğumuş turta hamurunun içine doldurun. Üzerini küçük bezelerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!