ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KEREVİZLİ, PIRASALI VE KEÇİ PEYNİRLİ TART

Kerevizli, Pırasalı Ve Keçi Peynirli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kerevizli, Pırasalı Ve Keçi Peynirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1~2 yemek kaşığı buzlu su
  • Tuz

İç harcı için

  • 3 sap kereviz
  • 1 pırasa
  • 2 havuç
  • 100 gr kiraz domates
  • 2 yumurta
  • 200 gr keçi peyniri
  • 100 ml krema veya süt
  • 1~2 dal taze kekik
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kerevizli, Pırasalı Ve Keçi Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20 dakika bekletin. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını tavada ısıtın. Üzerine jülyen şeklinde çok ince doğradığınız havuçları ilave edip biraz soteleyin. Havucun rengi dönünce ince doğradığınız pırasayı ve kerevizi ekleyip karıştırın. Sebzeler hafif yumuşadığında tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Derin bir kasede peyniri, yumurtaları, kremayı, tuzu ve karabiberi karıştırın. Hamuru tart kalıbının büyüklüğünde açın. Yağladığınız kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yayın. Sebzeli malzemeyi ekleyip yayın. Peynirli malzemeyi de üzerine dökün. Aralarına kiraz domatesleri ilave edip kekik serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!