ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ VE KREMALI PAY

Hindistan cevizli ve kremalı pay

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

22 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli ve kremalı pay tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr Hindistan cevizi
  • 115 gr pudra şeker
  • 60 gr mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 600 ml süt
  • 50 ml krema
  • 2 yumurta sarısı
  • 25 gr tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Hamuru için

  • 250 gram margarin
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hindistan cevizli ve kremalı pay Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan ) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.

Şeker, mısır unu ve tuzu bir tencereye alın. Süt, krema ve yumurta sarılarını başka bir kapta çırpıp mısır unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağı, vanilya ve 175 gr hindistan cevizini ekleyip pişirmeye devam edin. Karışımı pişirdiğiniz hamurun üzerine yayın. Soğuyunca kalan hindistan cevizlerini üzerine serpin. Meyvelerle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.