ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ERİK REÇELLİ TART

Erik reçelli tart

Mürdüm eriği ile hazırlanan nefis bir tart tarifi ile karşınızdayız. Hazırsanız, erik reçelli tart tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik reçelli tart tarifi için malzemeler

  • 7 kare milföy
  • 500 gr mürdüm eriği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 parça damla sakızı
  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 yumurta sarısı
  • Pudra şeker

Erik reçelli tart Nasıl Yapılır

  • Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine toz şeker ve damla sakızını ekleyip 10 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • 6 kare milföyü yan yana dizerek dikdörtgen elde edin. Merdane ile inceltip yağladığınız kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yerleştirin.
  • Üzerine soğuyan erik reçelini yayın. File bademi serpin. Kalan milföyü merdane ile inceltip dar dikdörtgenler kesin. Tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Ev yapımı mürdüm eriği reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.