ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ELMALI VE CEVİZLİ TART

Elmalı ve cevizli tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı ve cevizli tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı ceviz
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yeşil elma
  • 10 baklava yufkası
  • 40 gr tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şeker

Elmalı ve cevizli tart Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tart tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tart kalıbını yağlayın. Cevizleri 5 dakika fırında pişirin. Soğuyunca küçük parçalara ayırın. Tereyağı, şeker, limon kabuğu ve yumurtayı bir kapta mikserle çırpın. Unla cevizi ekleyip karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. 10 yufkayı kalıba üst üste yayın. Cevizli karışımı üzerine aktarın. Elma dilimlerini dizin. Yufkaların sarkan kısımların üzerine kapatın. Eritilmiş tereyağı ile iyice yağlayıp 45 dakika pişirin. Pudra şeker serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.