ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ÇİLEKLİ VE LOR PEYNİRLİ TART

Çilekli Ve Lor Peynirli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Ve Lor Peynirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr un
  • 50 gr ince çekilmiş fındık
  • 1 yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Üzeri için

  • 500 gr çilek
  • 400 gr tatlı lor peyniri
  • 3 yumurta sarısı
  • 3 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 150 ml krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay bardağı file badem

Çilekli Ve Lor Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

Unu çukur bir kaba alıp ortasını açın. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağını, yumurtayı, şekeri ve fındığı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30-45 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp kalıbınızın büyüklüğünde açın. Kalıbı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir kaseye lor peynirini, unu, kremayı, yumurta sarılarını, limon kabuğunu ve toz şekeri ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Hazırladığınız lorlu malzemeye yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Tart kalıbına çilekleri dizin. Hazırladığınız harcı üzerine döküp yayın. File bademleri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!