Çikolatalı armutlu turta

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Çikolatalı armutlu turta tarifi için malzemeler
Tart hamuru için
- 225 g un
- 25 g kakao
- 60 g esmer şeker
- Bir tutam tuz
- 100 g tereyağı
- 1 yumurta
- 60 ml soğuk su
Kek hamuru için
- 70 g esmer şeker
- 45 g tereyağı
- 1 yumurta
- 4 g kabartma tozu
- 100 g un
Çikolatalı krema için
- 160 g krema
- 80 g bitter çikolata
- 80 g sütlü çikolata
Üzeri için
- 3 armut
- 50 g çiğ kabuksuz badem
Servis için
- Kayısı reçeli
Çikolatalı armutlu turta Nasıl Yapılır
Derin bir kapta un, kakao, şeker, tuz ve tereyağını çırpın. Yumurta ve soğuk suyu ilave
edip yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tart
kalıbınızdan biraz daha büyük şekilde açıp hamuru kalıba yerleştirin ve kalan kısımları
merdane yardımıyla kalıptan ayırın. Hamuru yarım saat daha dinlendirdikten sonra
çatalla delikler açın ve 15 dakika bekletin. Çikolatalı krema için kremayı ısıtın ve içine
çikolataları ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Kek hamuru için esmer şeker,
tereyağı ve yumurtayı iyice çırpın. Ayrı bir kapta karıştırdığınız kabartma tozu ve unu
ekleyip karıştırın. Çikolatalı kremayı da ilave edip iyice karıştırın. Kek harcını kalıba
yaydığınız tart hamurunun üzerine dökün. Armutları soyup kesikler atın. Tartın dört
köşesine yerleştirin. Üzerine badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40
dakika pişirin. Küçük bir sos tenceresinde erittiğiniz kayısı reçelini tartın üzerine sürüp
servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!