Cevizli Ve Karamelli Turta

Cevizli Ve Karamelli Turta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Ve Karamelli Turta için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 125 g tereyağı
  • 65 g pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 210 g un

Karamel dolgusu için

  • 3 su bardağı esmer toz şeker
  • 2 su bardağı krema
  • 100 g tereyağı

Üzeri için

  • 200 g ceviz
Cevizli Ve Karamelli Turta

Nasıl Yapılır

Hamuru için tereyağı ve pudra şekerini bir mikser yardımıyla çırpın. Krema kıvamına geldiğinde yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat bekletin. Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Bezeleri 5 mm inceliğinde açıp hafif yağladığınız tart kalıplarına yerleştirin. Artan hamurunuzdan minik kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Hamurların üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Karamel dolgusu için esmer şekeri bir sos tenceresinde karamelize oluncaya kadar eritin. Tereyağı ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın. Tereyağı tamamen eridiğinde ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ilınan tartınızın üzerine iyice soğumuş olan karamel sosu ekleyin ve üzerini ceviz ve ketiğiniz parçalar ile kaplayın. 6-7 dakika daha pişirip fırından alın.Ilık ya da soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo