ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ÇAM FISTIKLI VE HURMALI TART

Çam Fıstıklı Ve Hurmalı Tart

Ramazan'ın sembolü olarak bilinen hurma, kalp sağlığına iyi gelen bir besindir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde, kanser riskini de düşürdüğü bilinir. Tatlıların süslenmesinde kullanılan çam fıstığı ise enerji veren kuruyemişlerden biridir. Malzemeleriniz hazırsa, çam fıstıklı ve hurmalı tart tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, kakaolu hurmalı vegan tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çam Fıstıklı Ve Hurmalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • Yarım çay bardağı bal
  • 1 su bardağı doğranmış hurma
  • 100 gr çam fıstığı

Çam Fıstıklı Ve Hurmalı Tart Nasıl Yapılır?

Çam fıstıklarını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve şekeri yoğurma kabına alarak iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen bir fırın kabına hamuru yayın. Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın. İçine bal ve hurmaları ilave ederek ocaktan alın. Fıstıkları da ekleyerek karışımı hamurun üzerine dökün. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!