ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ BOL ÇİLEKLİ, ANTEP FISTIKLI TART

Bol Çilekli, Antep Fıstıklı Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol Çilekli, Antep Fıstıklı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağı
  • 40 gr pudra şekeri
  • 100 ml soğuk su
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 250 gr çilek
  • Tuzsuz Antep fıstığı içi
  • Bal

Bol Çilekli, Antep Fıstıklı Tart Nasıl Yapılır?

Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Un, tereyağı, pudra şekeri, soğuk su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru içi yağlanmış 25 cm çapında tart kalıbına yayın. Sıcak fırında 25- 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmasını sağlayın. Üzerine bal sürün. Çilekleri ince dilimleyin. Dilimleri balın üzerine dizin. Antep fıstıklarını üzerine serpin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.