ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ARMUTLU VE ÇİKOLATALI TART

Armutlu Ve Çikolatalı Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Ve Çikolatalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Üzeri için

  • 115 gr rendelenmiş sütlü çikolata
  • 3 armut
  • 1 yumurta
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 120 ml krema
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Armutlu Ve Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tart tarifleri listesinden iyi bir seçim. Tart hamurunu yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini çatalla yer yer delip rendelenmiş çikolataları serpin. Armutların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve ince dilimleyin. Dilimleri çikolataların üzerine dizin.Yumurta, yumurta sarısı, krema ve vanilyayı mikserle çırpın. Bir kepçeyle armutların etrafındaki boş alanlara dökün. Üzerlerine toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 180 dereceye düşürüp pişirmeye devam edin. Armutlar koyulaşıp karamel rengini alıncaya kadar 20 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!