ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ AHUDUDULU MİNİ TART

Ahududulu Mini Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ahududulu Mini Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 290 gr hazır kek unu
  • 120 gr soğuk tereyağı
  • 70 gr pudra şeker
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 200 gr labne peyniri
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • Yarım çay bardağı pudra şeker
  • Ahududu
  • Antep fıstığı

Ahududulu Mini Tart Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Rulo şekline getirip streç filme sarın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru buzdolabından alıp yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerinde çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Krema için krem şanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Suyu süzülmüş labne peyniri ve pudra şekeri ilave edip tekrar çırpın. Kremayı sıkma torbasına alıp minik tartların üzerine sıkın. Ahududulu ve antep fıstığı ile süsleyip dinlendirdikten sonra servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!