ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ YUMAK POĞAÇA

Yumak Poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yumak Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 ml ılık süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 60~70 gr tereyağı (yumuşak)

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı

Yumak Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, tuz ve şekeri yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta, zeytinyağı ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini nemli bezle örterek 1 saat mayalandırın.
  • Hamurdan parçalar kopartarak merdane ile uzun oval şekilde açın ve bıçakla ince şeritler halinde kesin.
  • Üzerine yumuşatılmış tereyağı sürün ve üst sol köşesinden başlayarak içe doğru rulo şeklinde sarın.
  • Daha sonra kendi etrafında dolayın ve uç kısmını alta doğru sıkıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 20 dakika bekletin.
  • Yumurta sarısına yağ ekleyerek karıştırın ve fırça ile sürün. Susam serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!