Yumak Poğaça

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Yumak Poğaça Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 200 ml ılık süt
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 60~70 gr tereyağı (yumuşak)
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
Yumak Poğaça Nasıl Yapılır?
- Un, maya, tuz ve şekeri yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta, zeytinyağı ekleyip yoğurun.
- Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini nemli bezle örterek 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan parçalar kopartarak merdane ile uzun oval şekilde açın ve bıçakla ince şeritler halinde kesin.
- Üzerine yumuşatılmış tereyağı sürün ve üst sol köşesinden başlayarak içe doğru rulo şeklinde sarın.
- Daha sonra kendi etrafında dolayın ve uç kısmını alta doğru sıkıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 20 dakika bekletin.
- Yumurta sarısına yağ ekleyerek karıştırın ve fırça ile sürün. Susam serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?