ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ TULUM PEYNİRLİ POĞAÇA

Tulum peynirli poğaça

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tulum peynirli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 250 tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 2 su bardağı tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Tulum peynirli poğaça Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için tulum peynirini ince kıydığınız yeşilliklerle geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp elinizle küçük daireler açın. İçine tulum peynirli harçtan koyup kapatın. Hamur bitene kadar minik poğaçalar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.