ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ TAHİNLİ ANADOLU ÇÖREĞİ

Tahinli Anadolu Çöreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli Anadolu Çöreği Tarifi İçin malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya

İç malzeme:

  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Tahinli Anadolu Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Hamur yoğurma kabına yoğurdu alıp yaş mayayı ekleyin ve ezin. 1 bardak su, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Unu eleyip karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp hamur 2 misli kabarana kadar bekletin. Tahini sıvıyağ ile iyice karıştırın.
  • Hamuru iki veya üç eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı unlanmış zemine alıp elinizle açarak inceltin.
  • Üzerine yağlı tahin karışımından sürüp bohça şeklinde katlayın ve üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
  • Hamurları tekrar açıp üzerine tahinli karışımdan sürün. Ceviz içi ve yenibahar serpip rulo yaparak sarın.
  • Sağ ucunu içe sol ucunu dışa sararak ruloyu burun ve kendi etrafında sarıp çörek şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
  • Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!