ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ SANDVİÇ POĞAÇA

Sandviç Poğaça

Sandviç ve poğaçayı bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. İç harcı kaşar peyniri, kekik ve kurutulmuş domates ile doldurulan sandviç poğaça; hem lezzeti, hem de görünümü ile hemen hemen her zevke hitap etmesiyle bilinir. Klasik poğaça tariflerine göre daha farklı bir şekilde hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, sandviç poğaça yapımı için tarif detaylarına başlayabiliriz.

Dilerseniz, ev yapımı açma poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sandviç Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket (10 gr) ınstant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

İç harcı için

  • 12 dilim taze kaşar peyniri
  • 12 parça kurutulmuş domates
  • Taze kekik

Sandviç Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, ayçiçeği yağı, yoğurt ve yumurta akını bir kapta çırpma teliyle karıştırın. Un, Instant maya ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Malzeme iyice özleştiğinde hamuru 15 dakika mayalandırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve çok hafif üzerine bastırıp yağlı kağıt konmuş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Poğaçaları fırından alıp oda ısısında ılındırın. Poğaçaları kopmayacak şekilde enine kesin.
  • İçlerine dilimlenmiş kaşar peyniri, üzerlerine zeytinyağı sürülmüş kuru domates dilimleri ve taze kekik yapraklarını yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!